De woningen voldoen aan de BENG norm

BENG staat voor bijna energie neutraal gebouw

De woningen zijn uitgerust met de nieuwste technologie op het gebied van energie, duurzaamheid en natuurlijk wooncomfort. Deze woningen zijn de nieuwe standaard op het gebied van comfort en duurzaam omgaan met de omgeving. De woningen worden voorzien van een flink isolatiepakket, zonnepanelen en de nieuwste materialen en technologie op het gebied van hergebruik van warmte.

 

BENG is gebaseerd op een driestappenstrategie om een energiezuinig ontwerp te maken, de Trias Energetica. Hierbij wordt gekeken naar:

 

1             Energiebehoefte van de woning. Door de woningen slim te bouwen wordt de energiebehoefte van de woning aanzienlijk beperkt. Dit doen wij door goede isolatie te gebruiken, kierdichting zorgvuldig te detailleren en uit te voeren.

 

2             Primair fossiel energiegebruik en het minimale aandeel hernieuwbare energie. We weten ondertussen allemaal wel dat onze fossiele brandstoffen niet onuitputtelijk zijn, en zeker ook niet zo milieuvriendelijk. Het primair fossiel energiegebruik is  de optelsom van het primair energiegebruik voor verwarming, koeling, warmtapwater en ventilatoren. Ook het verlies van energie door de systemen die worden gebruikt worden mee gerekend.

 

3             Hernieuwbare energieHet aandeel hernieuwbare energie is een percentage. Dit valt te berekenen door de hoeveelheid zelf opgewekte hernieuwbare energie te delen door het totale energiegebruik.